کرکره برقی نمونه ای از درب هایی است که از آن ها برای مغازه ها، مجتمع های تجاری و درب پارکینگ استفاده می شود. ویژگی ها و مزایا این گونه درب ها باعث جلب توجه بسیاری از افراد شده و آن ها را به استفاده از این مدل درب سوق داده است.
آن چه که در ادامه این مطلب از ساختمانچی به بیان آن خواهیم پرداخت، معرفی کرکره های برقی و آشنایی با مزایا و معایب آن ها می باشد. در ادامه با ما همراه باشید.
همان گونه که در بالا نیز اشاره شد، این گونه درب ها کاربردهای متنوعی داشته و از آن به عنوان درب پارکینگ منازل، درب فروشگاه ها و مجتمع های تجاری استفاده می شود.
آن چه که باعث محبوبیت کرکره های اتوماتیک شده است، باز و بسته شدن این گونه درب ها با استفاده از ریموت کنترل می باشد ولی این امکان نیز وجود دارد که به صورت دستی نسبت به بالا و پایین کردن آن اقدام کرد.
در ساخت این کرکره ها از تیغه های مخصوص، موتور و سایر تجهیزات استفاده می شود و به طور کلی می توان گفت تفاوت آن ها در نوع تیغه ها و موتور می باشد.
برای مثال موتورهایی که در انواع قدیمی تر این محصول مورد استفاده قرار می گرفتند، دارای صدای زیاد و جنس تیغه های آن ها نیز ضعیف تر بوده است. از این رو برای برطرف کردن این مشکل تیغه های آلومینیومی یا فولادی جایگزین تیغه های قدیمی
تر شدند.
در ساخت این محصول از تیغه هایی با جنس های مختلف استفاده می شود که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تیغه های آلومینیومی از بیلت آلومینیوم ساخته شده اند. این تیغه ها ضد خش و سبک بوده و و برای اماکنی که میزان تردد بالاست مانند سوله ها، مغازه ها و مکان های صنعتی مناسب می باشد.
تیغه های آلومینیومی نمونه ای از پرفروش ترین و رایج ترین انواع تیغه هایی است که در ساخت این گونه کرکره ها مورد استفاده قرار می گیرند.
این تیغه ها که به نام تیغه شفاف نیز معروف می باشد به دلیل مقاومت بالایی که دارد بیشتر در مکان های امنیتی مورد استفاده قرار می گیرد.
این تیغه ها ضد زنگ، ضد خش و ضد آتش سوزی می باشند و دارای رنگ های متنوعی می باشند. به دلیل متریال با کیفیتی که در ساخت این نوع تیغه ها بکار رفته، قیمت های بالاتری نسبت به سایر تیغه ها دارد.
تیغه های گالوانیزه از استحکام بیشتری نسبت به تیغه های آلومینیموی برخوردار هستند. این گونه تیغه ها برخلاف تیغه های الومینیومی، ضدخش نیستند و در صورت خش برداشتن، احتمال زنگ زدگی ان وجود دارد.
کیفیت این تیغه ها به نوع ساخت و رنگی که در آن بکار رفته بستگی دارد و بیشتر در ساختمان های مسکونی و پارکینگ ها از این نوع تیغه استفاده می شود.
یکی دیگر از فاکتورهای مهمی که در ساخت این محصول باید به آن توجه کرد، موتور کرکره برقی می باشد. آن چه که در انتخاب موتور مناسب برای محصول مهم است، وزن، عرض، تعداد دفعات باز و بسته شدن و کاربرد کرکره اتوماتیک می باشد.
با توجه به این موارد می توان موتوری با قدرت مناسب انتخاب و در ساخت این درب ها مورد استفاده قرار داد. به طور کلی موتورهایی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند در سه دسته قرار دارند:
1. موتور توبلار
این گونه موتورها که از آن ها در ساخت کرکره های برقی استفاده می شود، در دو نوع سنگین صنعتی و سبک موجود می باشند.
انواع سنگین صنعتی این محصول بیش تر برای انواع درب کرکره ای که تیغه آن ها عریض بوده و باز و بسته شدن آن ها بیش تر صورت می گیرد، استفاده می شود. انواع سبک موتور توبلار نیز برای تیغه هایی با عرض کم و مکان هایی که تردد بالایی
ندارد، مناسب می باشد.
این نوع موتور با قرار گرفتن در درون رول کرکره فضای کم تری اشغال می کند.
قیمت آن نسبت به سایر نمونه ها ارزان تر می باشد.
برای مکان های کوچک مناسب است.
درب هایی که از این موتور در آن ها استفاده می شود، دارای ظاهر زیباتری می باشند.
این گونه موتورها برای کرکره هایی که وزن زیادی دارند، مناسب نیست.
در صورت آسیب دیدن موتور و برای دسترسی به آن باید کل کرکره برقی باز شود.
این گونه موتورها فاقد سیستم پاراشوت بوده و در صورتی که گیربکس آن آسیب ببیند، امکان سقوط آن وجود دارد.
تعمیرات این گونه موتورها زمان بر می باشد.
از آن جایی که این موتور در سمت راست یا چپ قرار می گیرد، با نام موتور ساید شناخته می شود. از این محصول برای ساخت کرکره های برقی که میزان تردد در محیط بالا بوده، دهانه عریض و ارتفاع زیاد باشد، استفاده می شود.
دارای سیستم پاراشوت بوده و در صورت نقص فنی از سقوط درب جلوگیری می کند.
این موتور محدودیت وزنی نداشته و پرقدرت می باشد.
این محصول بی صدا است.
موتور ساید دارای یک باتری بک آپ می باشد که در زمان قطعی برق می تواند چندین مرتبه کرکره را باز و بسته کند.
نصب این موتور در بیرون از محور کرکره بوده و همین امر سبب می شود تحت فشار کم تری قرار گیرد و در نتیجه طول عمر بیش تری داشته باشد.
ابعاد این موتورها 2 برابر موتور توبلار می باشد.
قیمت آن نسبت به نمونه های توبلار بالاتر است.
سرعت باز و بسته شدن آن ها نسبت به موتورهای توبلار پایین تر می باشد.
این گونه موتورها برای درب هایی با وزن متوسط مورد استفاده قرار می گیرند و دلیل نام گذاری آن ها نیز قرار گرفتن در مرکز کرکره می باشد.
این موتورها دارای حرکت سریع و روانی هستند و می توان گفت تنها موتوری می باشد، که می توان آن را بر روی کرکره های قدیمی نیز نصب کرد. موتور سانترال از توانایی جا به جایی درب هایی با وزن 150 تا 500 کیلوگرم برخوردار می باشد.
ریل ها اجزائی از کرکره برقی هستند که به حرکت تیغه ها کمک می کنند. این ریل ها در دو نوع آهنی و آلومینیومی موجود می باشند. استفاده از ریل ها به دو منظور صورت می گیرد. یکی از وظایف ریل ها هدایت کرکره در جهت حرکت و دیگری تثبیت
کننده آن به منظور عدم حرکت می باشد.
یکی از مهم ترین ویژگی این محصول صدای کم آن در هنگام باز و بسته شدن می باشد. هرچه این محصول از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، صدای کم تری تولید می کند.
این گونه کرکره ها برای نصب نیاز به فضای زیادی نداشته و می توان آن را در حداقل فضا نصب کرد. میزان اشغال فضا توسط این گونه کرکره ها تا حدی به جک های آن نیز بستگی دارد.
این محصول ضد سرقت بوده و امکان باز کردن آن ها با دست وجود ندارد، چرا که این گونه درب ها توسط ریموت کنترل باز و بسته می شوند و از لحاظ امنیت برای ساختمان های تجاری و مسکونی بسیار مناسب می باشند.
امروزه در اکثر پارکینگ ها از کرکره برقی استفاده می شود. اما نکته حائز اهمیت این است که باید از کرکره ای استفاده کنید که موتوری قوی داشته باشد و بتواند پاسخگوی تردد ماشین های ساختمان باشد.