نمای ساختمان به عنوان پوششی عایق از ساختمان در برابر عوامل بیرونی محافظت می کند و عمر ساختمان را افزایش می دهد .
علاوه بر این ، موجب زیبایی و نمایش شکوه ساختمان می شود .
نما انواع مختلفی دارد و از مصالح گوناگونی برای این منظور می توان بهره برد .
یکی از محبوب ترین آن نمای رومی است که برگرفته از امپراطوری روم باستان و ایران می باشد .
نمای رومی به دلیل ستون ها بلند مزین به سرستون های مجلل ؛ پنجره ها بزرگ و کشیده ، ورودی مجلل ساختمان ؛ حس کاخ نشینی را تداعی می کند .
شاید این مهم ترین دلیل رواج چنین سبک نما در کشورمان ، در چندسال اخیر باشد ! این نما ، جزء نماهای روشن و تک رنگی است که برای اجرا از سیمان یا سنگ استفاده می شود .
نمای رومی سیمانی در مقایسه با سنگ مقرون بصرفه تر است و رنگ کاملا سفید و مات به ساختمان می دهد . همچنین سرعت کار بیشتر است و زمان کمتری برای اتمام کار نیاز است .
پس چنانچه موارد ذکر شده جزء اولویت های شماست ، سیمان پیشنهاد مناسبی است .
جستجو پیشرفته استاد کار نمای سیمانی
این نما همانطور که از نامش پیدا است با استفاده از سیمان سفید اجرا میشود. این نما خصوصیات ظاهری و فیزیکی سیمان سفید را یدک میکشد و به نمای ساختمان ظاهری کاملاً سفید میدهد. نمای ساخته شده با سیمان سفید به ساختمان ظاهری لوکس و زیبا میبخشد.
این نما از ترکیب سنگدانههای رنگی، پودر سنگ، سیمان سفید یا سیاه و رنگهای معدنی و به صورت اندود اجرا میشود
استحکام بالا و زیبایی ظاهری این نما باعث شده است بسیار پرکاربرد باشد. در ساخت این نما اغلب از قالبهای مستطیلی، مربعی و لوزی استفاده میشود و به غیر از نما در راه پله و دیوار باغ نیز به کار گرفته میشود.
همچنین رنگبندی این نما نیز امکانپذیر است.
در اجرای این نما نیاز به دو لایه آستر و تخته ماله است. لایه آستر به ضخامت ۲ سانتیمتر با استفاده از ملات ماسه و سیمان روی دیوار بلوک سیمانی یا آجری گری (آجر فشرده بدون بندکشی) و لایه دوم به ضخامت ۰.۵ سانتیمتر، ملاتی متشکل از ماسه، پودر سنگ، خاک سنگ و سیمان استفاده میشود که به وسیله تخته ماله روی آستر کشیده میشود
. برای عدم ترک خوردگی و افزایش زیبایی ظاهر، نما از طریق خط کشی یا سنگ نما به بخش مجزا تقسیم میشوند.
این نمای سیمانی ساختمان معمولاً دارای ضخامت ۲ سانتیمتر از لایههای ملات سیمان، پودر سنگ و خاک سنگ تشکیل شدهاند که از طریق دستگاه دوغاب پاش روی نمای پاشیده میشود.
نام تگرگی این به خاطر استفاده از مصالح درشت دانه گرفته شده است، ولی اگر از دانهبندی ریز در مخلوط آن استفاده کرد، نام این نما ماهوتی خواهد بود. نمای تگرگی شاید به اندازه نمای سیمان سفید، شسته یا تخته ماله لوکس نباشد، ولی میتوان ظاهری ساده و مدرن با ترکیب مصالح دیگر ایجاد کرد.
این نمای سیمانی از اندود دو لایه تشکیل شده است.
لایه اول که آستری به ضخامت ۲ سانتیمتر است که با ملات ماسه و سیمان سفید یا سیمان رنگی اجرا میشود و بر روی آن لایهای از ملات موزائیک به ضخامت ۱.۵ سانتیمتر کشیده میشود. لایه دوم که با ماله اجرا میشود دارای بندهایی است که با شیشه پُر میشود و پس خشک شدن اندود، سطح آن را با تیشههای مخصوص تیشهداری میکنند.
این نما همانند نمای چکشی از لایه آستر با ملات ماسه و سیمان سفید یا رنگی و لایه ملات موزائیک تشکیل شده است، اما روش پرداخت متفاوتی دارد.
برای اجرای این نما و قبل از خشک شدن، سطح لایه را با آب خیس کرده و تا نمایان شدن مصالح سنگی، سطح کار را با برس میسایند. در صورتی که پس از خشک شدن، لایه نهایی را با سنگ سنباده زده شود و به قدری ساییده شود که کاملاً صیقلی و مانند موزائیک شود، به آن نمای سیمانی موزائیک گفته میشود.
روش دیگر، پرداخت با آب و اسید است، در این حالت پیش از آنکه اندود سفت شود، با آب و اسید ساییده میشود تا سنگ دانهها به شکل برجسته و درشت و سیمان به صورت ریز و فرو رفته نمایان شود که به آن اندود سیمانی شسته میگویند.
نوعی دیگر از نمای سیمانی ساختمانی به نام نمای خراشی شاخته میشود.پس از اجرای لایه آستر با ملات ماسه و سیمان و لایه تخته ماله با ملات ماسه، پودر سنگ، خاک سنگ و سیمان، مقدار کمی مصالح سنگی به ضخامت ۲ میلیمتر روی سطح کار اعمال میشود، سپس برای ایجاد خراشهایی روی سطح از ماله مخصوص استفاده میشود.
نمای کلاسیک که به آن نمای رومی نیز میگویند از نمای روم باستان الهام گرفته شده است. این نما تداعی کننده عظمت، شکوه و زیبایی بنا است، که معمولا ازسنگ تراورتن ساخته می شنود. اما برای کاهش هزینههای ساخت میتوان به جای سنگ از سیمان استفاده کرد. با این حال، نمای رومی سیمانی اغلب در خانههای ویلایی مشاهده میشود.
در نماهای سیال و منحنی که در نهایت به سبک مدرن منتهی می شود می توان از متریال سیمان استفاده کرد. نماهای مدرنی که با متریال سیمان سفید اجرا می شوند هزینه اجرای بسیار پایین تری به نسبت سنگ دارند.